Over airsoft

Bij airsoft spelen deelnemers een tactisch en strategisch spel, waarbij gebruik wordt gemaakt van een speciale airsoft uitrusting. Het doel van ieder spel kan verschillen, maar in de basis moeten tegenstanders geëlimineerd worden door ze te raken met kleine pellets die worden afgeschoten door een airsoft wapen.

Geschiedenis

Airsoft komt oorspronkelijk uit China, waar het begin jaren zeventig. Na Hong Kong en Japan, breidde de sport zich uit naar Engeland eind jaren tachtig. Vanaf het begin zijn de airsoft wapens gemodelleerd naar bestaande modellen (zogenaamde replica’s), maar is het als sinds het begin bedoeld als recreatieve activiteit of sport. Wereldwijd wordt airsoft inmiddels beoefend door spelers van alle rangen en standen en van jong tot oud.

Veiligheid

Veiligheid staat bij airsoft hoog in het vaandel. De wapens die gebruikt worden, worden behandeld als of het echte wapens zijn. Daarmee worden al veel veiligheidsrisico’s weggenomen. Daarnaast is het verplicht om een speciaal voor airsoft ontworpen veiligheidsbril te dragen. Of, zoals voor veel spelers de voorkeur, full-face maskers zoals deze ook gebruikt worden bij paintball.
Daarnaast zijn bij TeamGameZ de volgende veiligheidsregels van kracht:

  • De maximale snelheid waarmee de BB’s worden afgeschoten, is 360 fps (feed per second). Speel je op perslucht, dan dien je een tournament lock op je wapen te hebben.
  • Wapens mogen alleen semi-automatisch geschoten worden. Full auto is niet toegestaan.
  • Binnen het speelveld wordt altijd een masker of speciale airsoft bril gedragen (wij adviseren altijd een full-face masker te dragen)
  • Buiten het speelveld dienen de wapens voorzien te zijn van barrel sock en moeten de magazijnen verwijderd zijn.
  • Airsoft in Nederland mag gespeeld worden vanaf 18 jaar.
  • Wij staan enkel bio bb’s toe met een maximale gewicht van 0.25
  • Helaas staan wij geen airsoft granaten en smokes toe op al onze evenementen.
  • Niet toegestaan om over onze airsoft netten te schieten, gebeurd dit bewust dan zijn we genoodzaakt om een melding te doen bij de NABV.

NABV Veiligheidsreglement

Menu